• vlees.jpg
  • park.jpg
  • garnalen.jpg

Bewaren van vlees

  • Ga na het kopen van vleesproducten zo snel mogelijk naar huis.
  • Bewaar het vlees altijd in de koelkast of vriezer.
  • Als het vlees dezelfde of de volgende dag wordt gebruikt, dan kan het in de koelkast worden bewaard.
  • Als het vlees langer dan een dag moet worden bewaard, doe dit dan in de vriezer.
  • Bevroren vlees de avond ervoor uit de vriezer halen en in de koelkast laten ontdooien.
  • Bewaar het vlees zo lang mogelijk in de koelkast voordat je begint.
  • Laat het vlees niet onnodig lang buiten de koelkast liggen. Mocht het vlees niet op gaan tijdens de barbecue, doe dit dan zo snel mogelijk weer in de koelkast.
  • Vlees dat niet op gaat kun je ook even aanbakken en dan na afkoelen in de koelkast plaatsen.
  • Leg het vlees nooit in de zon.
  • Dek het vlees af met huishoud- of aluminiumfolie.
  • Kip en varkensvlees moeten altijd helemaal gaar gegeten worden.
  • Sommige producten kunnen van tevoren worden gekookt zodat deze al gaar zijn.
  • Leg bereid vlees nooit bij rauw vlees, maar gebruik hiervoor altijd schone schalen.

© 2020 Barbecuewijzer  |  Disclaimer  |  Privacyverklaring  |  Ontwerp en realisatie:   Gerjan Menge