• park.jpg
  • garnalen.jpg
  • vlees.jpg

Alles over de barbecue vind je op bbqwijzer.nl !


Bbqwijzer.nl is dé site als het gaat om barbecueën. Hier worden alle 'ins and outs' van het barbecueën behandeld. Van de geschiedenis tot en met de lekkerste barbecue recepten en van handige tips tot zelfbouwideeën.

Schoonmaken en vlekken

  • Let op: de as kan nog 24 uur lang nasmeulen.
  • Leeg dus de barbecue niet te snel na gebruik in de vuilnisbak.
  • Leg het zwarte 'aangekoekte' rooster een dag in een vuilniszak met een flinke scheut ammonia. Daarna kan de zwarte 'koek' gemakkelijk met de afwasborstel worden verwijderd. (Doe dit niet met aluminium bakplaten!)

Vetvlekken
  • Smeer een 'verse' vetvlek meteen in met een beetje afwasmiddel. Na de barbecue meteen in de wasmachine.
  • Smeer vetvlekken in met ossegalzeep, daarna op 30 °C wassen.
  • Leg een stuk keukenpapier op de vlek. Strijk er met een warm strijkijzer over. Het vet wordt hierdoor weer vloeibaar en trekt in het keukenpapier.

De truc met de oude natte krant

Een warme zomeravond, wat vrienden op bezoek, een goed glas wijn en een barbecue: meer moet dat niet zijn. Maar na de pret, komt de afwas. Hoe krijgt u het beste uw rooster schoon?

Het beste kan je de rooster nog de avond zelf in een natte oude krant wikkelen. De volgende dag kan je de rooster dan makkelijk schoonmaken met wat keukenpapier of met en prop aluminiumfolie. Een variant hierop: laat de rooster gewoon in nat gras liggen.

Was je na je barbecue niet in staat om nog iets schoon te maken, wrijf de rooster dan de volgende dag af met een citroen.

Of wacht gewoon tot je volgende tuinfeestje. Steek dan de barbecue aan en laat de vlammen aan het rooster likken. Wrijf nadien grill af met een halve citroen, met een stalen borstel of met een prop aluminiumfolie. Gebruik uiteraard wel een hittebestendige handschoen.


© 2016 Barbecuewijzer  |  Disclaimer  |  Privacyverklaring  |  Ontwerp en realisatie:   Gerjan Menge