Bewaren van vlees
- Ga na het kopen van vleesproducten zo snel mogelijk naar huis.
- Bewaar het vlees altijd in de koelkast of vriezer.
- Als het vlees dezelfde of de volgende dag wordt gebruikt, dan kan het in de koelkast worden bewaard.
- Als het vlees langer dan een dag moet worden bewaard, doe dit dan in de vriezer.
- Bevroren vlees de avond ervoor uit de vriezer halen en in de koelkast laten ontdooien.
- Bewaar het vlees zo lang mogelijk in de koelkast voordat je begint.
- Laat het vlees niet onnodig lang buiten de koelkast liggen. Mocht het vlees niet op gaan tijdens de barbecue, doe dit dan zo snel mogelijk weer in de koelkast.
- Vlees dat niet op gaat kun je ook even aanbakken en dan na afkoelen in de koelkast plaatsen.
- Leg het vlees nooit in de zon.
- Dek het vlees af met huishoud- of aluminiumfolie.
- Kip en varkensvlees moeten altijd helemaal gaar gegeten worden.
- Sommige producten kunnen van tevoren worden gekookt zodat deze al gaar zijn.
- Leg bereid vlees nooit bij rauw vlees, maar gebruik hiervoor altijd schone schalen.