• park.jpg
  • vlees.jpg
  • garnalen.jpg

Barbecue en afvallen

Barbecueën klinkt slank. Maar bijna iedereen die van de barbecue eet wordt verleid tot het eten van meer vlees en vis dan normaal. Dit kan best een keertje.
Wat kun je doen om de schade beperkt te houden?


  • Vergeet de sausjes en het brood. Hier eet je gemakkelijk van door.
  • Maak satéstokjes met om en om vlees en groente. Dan kun je meer stokjes pakken met dezelfde hoeveelheid vlees.
  • Ook stokjes met alleen maar groente zijn heerlijk.
  • Neem geen vet vlees. Al lijkt er veel vet uit te druipen: eens een speklap altijd een speklap!
  • Maak een paar lekkere salades voor bij een stokje vlees.
  • Groente kan ook goed in stukken op de barbecue. Denk aan repen courgette, stukken paprika, portebello's (reuzenchampignons), ui, pompoen, maïskolf etc. Heerlijk met peper en zout en wat balsamicoazijn.
  • Ook pakketjes van zilverfolie zijn een idee. Niet alleen om aardappel of bietjes in te poffen maar wat denk je van een pakketje witvis met wat vissaus, bosuitje, theelepel gehakte verse gember, paar ringetjes citroengras, knoflook en een beetje rode peper?
  • Vind je vlees zonder sausjes saai? Marineer het vlees van tevoren in een lekkere marinade. Leg bijvoorbeeld een half uur voordat het vlees op het rooster gaat reepjes kipfilet in een marinade van 2 eetlepels olie, 3 eetlepels citroensap, rasp van 1 citroen en twee gehakte tenen knoflook. Simpelweg het vlees insmeren met wat ketjap is ook een idee. Maar dep het vlees wel droog voordat het op de barbecue gaat.
  • Gemarineerde tofublokjes (eventueel kant-en-klare blokjes) op een stokje of vegetarische gehaktballetjes zijn ook perfect voor op de barbecue. Niet alleen vegetarisch maar ook superslank!
  • Maak een groene salade nog groener met kort gekookte sperziebonen, blokjes groene paprika, tuinboontjes, komkommer met schil en een paar bosuitjes. Heerlijk met een magere dressing van citroensap, yoghurt, peper en zout.
  • Een salade van ijsbergsla, rode paprikablokjes, wat ui en een blikje maïs blijft favoriet en heeft als voordeel dat het lang knapperig blijft. Helemaal top met een dressing van magere slasaus gemengd met wat yoghurt en een lik mosterd.
  • Wanneer je toch graag een sausje wilt? Pak een beetje rode saus! Die bevat meestal geen vet en daardoor veel minder calorieën. Denk aan barbecuesaus, knoflookchilisaus of een lekkere scheut tomatenketchup.
  • Een koud biertje of een glas koele rosé gaat natuurlijk goed samen met de geroosterde etenswaar. Maar wanneer je van jezelf weet dat je wat te 'makkelijk' wordt na een glaasje, dan is het beter pas met alcohol te beginnen als je voor jezelf hebt bepaald dat je genoeg hebt gegeten.
  • Bedenk van tevoren wat je wel en wat je niet gaat eten. Zo houd je gemakkelijker de controle en word je minder snel verleid.
  • Eet beheerst maar geniet nooit met mate!

bron: www.fitclub.nl

© 2020 Barbecuewijzer  |  Disclaimer  |  Privacyverklaring  |  Ontwerp en realisatie:   Gerjan Menge