• garnalen.jpg
  • park.jpg
  • vlees.jpg

Tips & Trics voor een slanke barbecue

  • Probeer niet te veel brood te eten, als je zit te wachten op het vlees eet je makkelijk heel wat stokbroodjes met kruidenboter weg. Je zit dan, zonder dat je het door hebt, aardig wat kcal naar binnen te werken.
  • Maak een paar lekkere salades voor bij het vlees, wees hierbij zuinig met de dressing en probeer deze salades te eten in plaats van brood als het vlees nog even op de barbecue ligt.
  • Maak satéstokjes met om en om vlees en groente, dan kun je meer stokjes maken met dezelfde hoeveelheid vlees. Maak ook wat groentespiesen, niet op elke spies hoeft vlees te zitten om een lekker stokje te krijgen.
  • Probeer zoveel mogelijk gebruik te maken van mager vlees als kipsaté, biefstuk of fricandeaulapjes.
  • Probeer zo min mogelijk gebruik te maken van sausjes bij het vlees. Beter is het vlees van tevoren te marineren in een lekkere marinade. Simpelweg het vlees insmeren met wat ketjap is ook een idee.
  • Als je toch graag gebruik wilt maken van een sausje, kies dan voor de rode sauzen. Deze bevatten meestal weinig vet en daardoor veel minder kcal. Denk aan barbecuesaus, knoflookchilisaus of gewoon lekker wat tomatenketchup. Maar let op, rode sauzen bevatten over het algemeen wel meer suiker!

© 2020 Barbecuewijzer  |  Disclaimer  |  Privacyverklaring  |  Ontwerp en realisatie:   Gerjan Menge