Tips tijdens de barbecue
- Geef het vlees de tijd om bruin te worden; teveel omdraaien is niet goed.
- Door het vlees op het rooster regelmatig met olie te bestrijken blijft het vlees sappiger.
- Gebruik een tang (dus geen vork) om het vlees op het rooster te leggen en om te keren. Hierdoor blijven de vleessappen in het vlees bewaard.
- Voordat u roostert dient gemarineerd vlees goed droog gedept te worden.
- Strooi van tevoren nooit zout op het vlees; er verschijnt vocht, dat het bruin worden bemoeilijkt.
- Trek vlees, dat aan het rooster kleeft, niet los. Even later gaat het vlees vanzelf los.
- Neem niet te grote stukken vlees per persoon, maar meer kleine stukjes (gourmetbarbecue).
- Op een houtskoolbarbecue moet vlees, dat de meeste hitte nodig heeft, als eerste geroosterd worden.
- Bij een barbecue met verstelbaar rooster kunt u de temperatuur regelen door het rooster hoger of lager te plaatsen. Voorgegaard vlees kan dichter bij het vuur dan rauw vlees. Immers, rauw vlees heeft langer nodig om gaar te worden.
- Werkt u met een elektrische barbecue, leg dan het snoer stevig vast op de grond en pas op met regen.
- Voor de gasbarbecue geldt dat de gasfles rechtop naast de barbecue moet worden geplaatst.
- Als er vlammen ontstaan doordat er vet in de houtskool valt, gebruik dan een plantenspuit/waterpistool om vlammen te doven. Doe dit niet te vaak want dan dooft de hele barbecue.