• vlees.jpg
  • garnalen.jpg
  • park.jpg

Tips tijdens de barbecue

  • Geef het vlees de tijd om bruin te worden; teveel omdraaien is niet goed.
  • Door het vlees op het rooster regelmatig met olie te bestrijken blijft het vlees sappiger.
  • Gebruik een tang (dus geen vork) om het vlees op het rooster te leggen en om te keren. Hierdoor blijven de vleessappen in het vlees bewaard.
  • Voordat u roostert dient gemarineerd vlees goed droog gedept te worden.
  • Strooi van tevoren nooit zout op het vlees; er verschijnt vocht, dat het bruin worden bemoeilijkt.
  • Trek vlees, dat aan het rooster kleeft, niet los. Even later gaat het vlees vanzelf los.
  • Neem niet te grote stukken vlees per persoon, maar meer kleine stukjes (gourmetbarbecue).
  • Op een houtskoolbarbecue moet vlees, dat de meeste hitte nodig heeft, als eerste geroosterd worden.
  • Bij een barbecue met verstelbaar rooster kunt u de temperatuur regelen door het rooster hoger of lager te plaatsen. Voorgegaard vlees kan dichter bij het vuur dan rauw vlees. Immers, rauw vlees heeft langer nodig om gaar te worden.
  • Werkt u met een elektrische barbecue, leg dan het snoer stevig vast op de grond en pas op met regen.
  • Voor de gasbarbecue geldt dat de gasfles rechtop naast de barbecue moet worden geplaatst.
  • Als er vlammen ontstaan doordat er vet in de houtskool valt, gebruik dan een plantenspuit/waterpistool om vlammen te doven. Doe dit niet te vaak want dan dooft de hele barbecue.

© 2020 Barbecuewijzer  |  Disclaimer  |  Privacyverklaring  |  Ontwerp en realisatie:   Gerjan Menge