• vlees.jpg
  • garnalen.jpg
  • park.jpg

Barbecuën zonder muggen

Zodra het mooie weer begint, komen ook de muggen opzetten. 's Nachts houden die irritante beestjes je uit je slaap en 's avonds, als je gezellig buiten gaat zitten met de barbecue, komen de muggen als ongenode gasten mee. Hoe hou je de insecten uit je buurt?

Natuurlijk bestaan er heel wat sprays, zalven en elektrische apparaatjes die de beesten kunnen weghouden. Maar er bestaan ook andere manieren.

Op een heel warme avond kan je gewoon een ventilator in de buurt zetten. Hij brengt wat afkoeling voor je gezelschap en houdt de muggen op een afstand: de beestjes houden niet van wind omdat ze dan niet goed kunnen vliegen.

Er zijn verschillende planten waar muggen niet van houden. Zo kan je citroengeranium en citroenmelisse in je tuin planten. Ook houden muggen niet van pepermunt, lavendel, eucalyptus, afrikaantjes en wijnruit.

Ook antimuggenkaarsen, wierook, citronella of muggenspray verspreiden geuren die muggen irriteren.

Of leg een opengesneden ui in je buurt. Een citroen in stukjes is misschien minder storend als je zit te eten, maar ook minder effectief.

'Zoet bloed'
Muggen zijn kieskeurige beestjes. Vaak trekt een iemand van een gezelschap alle muggen aan. 'Zoet bloed', heet dat dan. Het klopt dat sommige mensen meer muggen aantrekken dan anderen. Maar je kan jezelf ook minder aantrekkelijk maken voor muggen.

Muggen houden niet van knoflook en ui. Ook biergisttabletten en vitamine B zouden helpen.

Weg met de jeuk
Ben je dan toch gestoken? Naast de muggenzalven die je gewoon in de supermarkt of apotheek kan kopen, zijn er ook huis-tuin-en-keukentips die kunnen helpen. Zo kan je wat tandpasta of keukenazijn op de bult smeren. Ook een gekneusd blad van de weegbree kan verlichting brengen.

Bron: De Standaard


© 2020 Barbecuewijzer  |  Disclaimer  |  Privacyverklaring  |  Ontwerp en realisatie:   Gerjan Menge