• vlees.jpg
  • garnalen.jpg
  • park.jpg

De Gas Barbecue

Barbecueën op een gasbarbecue is een stuk eenvoudiger dan op houtskool. Door middel van een knop regel je de temperatuur. Geen gedoe met houtskool, vieze handen en rook in je ogen.

Veel mensen vinden dat bij een gasbarbecue de 'echte' houtskoolsmaak ontbreekt, maar tegenwoordig zijn er gasbarbecues met een speciale rookkamer waardoor er gemakkelijk een rooksmaak kan worden toegevoegd.

Aansteken

Volg bij het gebruik van een gasbarbecue altijd de instructies van de fabrikant! Let er bij het aansteken van een gasbarbecue op dat de deksel geopend is voordat je de gaskraan opendraait (tenzij de fabrikant dit anders voorschrijft). Gas kan zich anders ophopen en dan ontstaat er explosiegevaar. Controleer altijd of de barbecue wel aan is. Houd je hand ongeveer 10 cm boven het rooster. Voel of de hitte opstijgt. Zo niet, controleer of er voldoende gas in de gasfles zit en of alle gaatjes van de branders wel open zijn. Zo niet, prik deze dan open met een spelt.

Klaar om te barbecueën

Ook een gasbarbecue heeft even tijd nodig om de juiste temperatuur te bereiken. Wacht 10 tot 15 minuten om het rooster goed te laten verhitten.

Houtskool Barbecue »

Electrische barbecue »


© 2020 Barbecuewijzer  |  Disclaimer  |  Privacyverklaring  |  Ontwerp en realisatie:   Gerjan Menge