• vlees.jpg
  • park.jpg
  • garnalen.jpg

Alles over de barbecue vind je op bbqwijzer.nl !


Bbqwijzer.nl is dé site als het gaat om barbecueën. Hier worden alle 'ins and outs' van het barbecueën behandeld. Van de geschiedenis tot en met de lekkerste barbecue recepten en van handige tips tot zelfbouwideeën.

 

Asperges met witte wijn

Ingrediënten

  • 500 á 750 gr. verse witte asperges

Voor de witte wijn marinade:
  • 125 ml. olijfolie
  • 2 el citroensap of balsamico azijn
  • 2 el witte wijn
  • 1 el mosterd (Dijon)
  • 2 teentjes knoflook (geperst)
  • zout
  • zwarte peper (uit de molen)
  • 1 takje thijm of marjolijn

Bereiding

  • Steek de barbecue ruim te voren aan.
  • Schil de asperges en snij ca. 2 cm van de onderkant af.
  • Meng in een kom alle ingrediënten voor de marinade.
  • Voeg de asperges toe en marineer ze 15 á  20 minuten.
  • Breng de asperges op smaak met het zout en peper.
  • Rooster de asperges boven een matig vuur 3 minuten aan elke zijde.


© 2020 Barbecuewijzer  |  Disclaimer  |  Privacyverklaring  |  Ontwerp en realisatie:   Gerjan Menge